Συχνές ερωτήσεις

Αποστολή αρχείων

Μπορείτε να μας στείλετε τα αρχεία για την παραγγελία σας μέσω email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), εάν είναι έως 20MB.

Για μεγαλύτερα αρχεία (έως 2 GB) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online δωρεάν υπηρεσίες όπως το Dropbox και το WeTranfer (στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όνομα και τηλέφωνο) όταν μας αποστέλλετε αρχεία.

Χρόνος παράδοσης

Στην Χρωμοσύν έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιούμε τις παραγγελίες σε ιδιαίτερα σύντομο χρόνο, καθώς αναλαμβάνουμε εμείς κάθετα κάθε στάδιο της παραγωγής που αφορά στον χώρο των Γραφικών Τεχνών, από τον σχεδιασμό, την προεκτύπωση (ατελιέ) έως την Ψηφιακή και Offset Εκτύπωση και την τοποθέτηση -όταν αυτή χρειάζεται.

Τρόποι αποστολής

Μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας από το ατελιέ μας, που βρίσκεται στα Πετράλωνα, Τριών Ιεραρχών 35 ή να την παραδώσουμε εμείς στην έδρα σας.

Η παράδοση είναι δωρεάν για παραγγελίες άνω των 100 ευρώ και με μία μικρή χρέωση κατόπιν συνεννόησης για μικρότερες παραγγελίες.

Τρόποι παραγγελίας

Για online παραγγελίες

Συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας που βρίσκεται στη σελίδα κάθε προϊόντος. Η παραγγελία οριστικοποιείται μετά από επικοινωνία μας μαζί σας μέσω email ή τηλεφωνικά.

Για τηλεφωνικές παραγγελίες

Καλέστε μας στα  210.3416843 και 6943103399

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας.

Προδιαγραφές αρχείων εκτύπωσης

Στην περίπτωση που θέλετε να μας στείλετε αρχεία έτοιμα προς εκτύπωση παρακαλούμε βεβαιωθείτε για τα παρακάτω:

Τα αρχεία θα πρέπει να είναι μορφής ps, eps, prn, tiff, με embedded τις φωτογραφίες αν υπάρχουν ή pdf υψηλής ανάλυσης. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι πάντα CMYK και σε 300 dpi ανάλυση (σε φυσικό μέγεθος).

Οι γραμματοσειρές θα πρέπει να εχουν μετατραπεί σε γραμμικό: convert to curves για Corel Draw και create outlines σε illustrator & in Design.

Όλα τα αρχεία θα πρέπει να έχουν σημεία κοπής. Προσθέτουμε πάντα 5 χιλιοστά σε κάθε πλευρά για το λεγόμενο ξάκρισμα (bleed) και όλα τα στοιχεία της μακέτας σας (γράμματα, φωτογραφίες, σχέδια, λογότυπα) πρέπει να είναι τοποθετημένα τουλάχιστο 5mm μέσα από τα σημεία κοπής.

 

Προεκτυπωτικός έλεγχος

O προεκτυπωτικός έλεγχος γίνεται σε κάθε αρχείο πριν σταλεί για εκτύπωση και αφορά στον έλεγχο των ζητούμενων προδιαγραφών.

Ο έλεγχος αυτός διασφαλίζει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος την τελική ποιότητα των εντύπων. Στην περίπτωση που τα αρχεία σας δεν πληρούν κάποια ή κάποιες από τις προδιαγραφές σας ενημερώνουμε με email ή και τηλεφωνικά προκειμένου να κάνετε εσείς ή ο γραφίστας σας τις απαιτούμενες διορθώσεις. Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε εμείς τη διόρθωση με επιπλέον χρέωση.

 

Δημιουργία μακέτας

Μπορούμε να σχεδιάσουμε εξαρχής τη μακέτα για κάθε εκτυπωτική εργασία σας. Αναλαμβάνουμε εξ' ολοκλήρου το σχεδιασμό και την υλοποίηση για κάθε εκτύπωση: Δημιουργικό - Μοντάρισμα - Εκτύπωση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

 

 

Τι είναι το PANTONE;

Pantone χρωματικό μοντέλο - Media Print

Τα Pantone χρώματα  επίσης γνωστά ως πλακάτα είναι ένα σύνολο τυποποιημένων μελανιών που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να επεκτείνουν τη χρωματική ποικιλία του “περιοριστικού” CMYK και να βοηθήσουν τους σχεδιαστές, τους τυπογράφους και τους πελάτες να έχουν εικόνα για το ποια ακριβώς χρώματα πρόκειται να εκτυπωθούν. Μπορεί κάποιος να ανατρέξει, μέσω ειδικών δειγματολογίων, σε αυτή την τεράστια γκάμα χρωμάτων που σε καθένα από αυτά αντιστοιχεί συγκεκριμένος κωδικός. Το θετικό του να χρησιμοποιείς Pantone χρώματα είναι ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις και απογοητεύσεις παίρνοντας στα χέρια σου το τελικό προϊόν εκτύπωσης, γιατί το αποτέλεσμα της απόδοσης των χρωμάτων το γνωρίζεις ήδη από την αρχή. Το αρνητικό είναι ότι το να εκτυπώνεις με Pantone είναι ακριβό και ότι δεν εφαρμόζεται στο σύνολο των σχεδιαστικών και εκτυπωτικών εργασιών.

Τι είναι το CMYK;

CMYK χρώματικό μοντέλο - Media Print

Το ακρωνύμιο CMYK αναφέρεται στα, Cyan, Magenta, Yellow και Key. Το Key αντιστοιχεί στο μαύρο χρώμα και χρησιμοποιείται το γράμμα Κ προς αποφυγή σύγχυσης με το B: Blue του μοντέλου RGB.  
Το CMYK είναι το στάνταρντ μοντέλο στον κόσμο της εκτύπωσης και το χρωματικό αποτέλεσμα καθορίζεται από την ανάμιξη αυτών των τεσσάρων μελανιών. Συνήθως τα CMYK μελάνια δεν μπορούν να αναπαράγουν επακριβώς τα φυσικά χρώματα λόγω του περιορισμού του συνδυασμού μόνο αυτών των τεσσάρων χρωμάτων. Το CMYK είναι γνωστό και ως αφαιρετικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι: Το χαρτί αποδίδει ανακλώμενο φως. Έχοντας σαν βάση το λευκό χαρτί (το λευκό περιέχει όλο το χρωματικό φάσμα) όταν προστίθεται ένα χρώμα στο λευκό, αυτό που στην ουσία συμβαίνει είναι ότι αφαιρούνται κάποια μήκη κύματος οπότε γίνεται ορατό το επιθυμητό χρώμα.

Τι είναι το RGB;

RGB χρώματικό μοντέλο - Digital Display

Το RGB αναφέρεται σε τρία βασικά χρώματα, Red, Green, Blue και είναι προσθετικό μοντέλο (δηλαδή προσθέτεις από κοινού τα τρία χρώματα για να έχεις σαν αποτέλεσμα το λευκό) που χρησιμοποιείται από οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεων, κινητών, tablets από projectors κλπ. Σε αυτό το μοντέλο οι εικόνες δημιουργούνται με το συνδυασμό αυτών των τριών χρωμάτων από τον οποίο μπορούμε να έχουμε σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα. Έτσι, κατά το σχεδιασμό μίας ιστοσελίδας, web banner, newsletter κλπ, τα αρχεία μας (πχ στο photoshop, illustrator κα) θα πρέπει να ρυθμιστούν σε αυτό το προφίλ.
Μετρούνται σε τιμές που κυμαίνονται από 0 έως 255. Για την απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος χρησιμοποιείται εκπεμπόμενο φως έτσι ώστε να εμφανιστεί το επιθυμητό χρώμα. Όταν προστεθεί κόκκινο, πράσινο και μπλε από κοινού έτσι ώστε η αξία του κάθε στοιχείου να είναι 255, έχουμε σαν αποτέλεσμα στην οθόνη μας το λευκό χρώμα ενώ όταν η αξία του κάθε στοιχείου είναι 0, το αποτέλεσμα μας είναι το μαύρο χρώμα (έλλειψη φωτός).

infoΕάν ενδιαφέρεστε για εκτύπωση ψηφιακή ή offset σε διαφορετική από τις παραπάνω ποσότητα, διάσταση ή σε ειδικό χαρτί καλέστε μας στο 210.3416843 να σας ενημερώσουμε για το κόστος ή συμπληρώστε τη φόρμα προσφοράς.

infoΓια online παραγγελίες, συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας που βρίσκεται στη σελίδα κάθε προϊόντος. Η παραγγελία οριστικοποιείται μετά από επικοινωνία μας μαζί σας μέσω email ή τηλεφωνικά.